TOBB BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu ile Hüseyin Gökçe’nin yaptığı sohbet, “TOBB’un ülke sorunlarıyla ilgili pro aktif ve katılımcı politika izleme” kararında olduklarını gösteriyor. Anayasa’dan, teÅŸviÄŸe, çek yasasından, büyümeye her konuda HisarcıklıoÄŸlu’nun açıklamaları bende bu izlenimi uyandırdı…
Arkadaşımız Hüseyin Gökçe, 60. KuruluÅŸ yılını yaÅŸayan TOBB’un baÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu ile bir sohbet yapmış. HisarcıklıoÄŸlu’nun söylediklerinin bütüne baktığımızda söyleyebileceÄŸimiz, “TOBB ülke sorunlarıyla ilgili pro aktif/katılımcı politika izlemeye odaklanmış” cümlesi olacaktır.
Son dönemde iÅŸ dünyasında bireylerde “pro aktif/katılımcı” tutumlarını artırıyorlar. Gün geçmiyor ki, yazdığımız b.ir haber, bir yorum, ekonomik bir konuyla ilgili olarak iÅŸ dünyasının temsilcilerinden e-mail almayalım. Hatta bazı iÅŸadamlarının deÄŸerlendirmelerinin süreklilik taşıdığını söylemek de yanlış olmaz.
Sürekli deÄŸerlendirmeleriyle bizi uyaran bir dostumuz geçen günkü Naki Bakır imzasını taşıyan, IMF veri tabanına göre hazırlanmış, “Türkiye artık 18. Büyük ekonomi” haberimiz üzerine gönderdiÄŸi notta şöyle diyor: “VerdiÄŸiniz tablodan Endonezya’nın yıllık deÄŸiÅŸimini hesapladım yüzde 19. Tamam enflasyonu da dahil edelim, bu kadar oranlı büyüdüğü konusu şüpheli. Åžu an uluslararası verilere bakamadım ama, Endonezya’da bu kadar yüksek oranlı büyüme hatırlamıyorum. Kısaca konunun açıklamaya ihtiyacı var.”
HisarcıklıoÄŸlu’nun sohbeti içersinde söylediklerimize baktığımızda yine pro aktif/katılımcı tutuma tanık oluyoruz:
-Karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılması ekonomik suça ekonomik ceza kavramı açısından doÄŸru ve destekliyoruz. Ancak, Türkiye’de çek farklı vadeli bir ödeme aracı olarak kullanılıyor. Düzenleme yapılırken çekin itibarsızlaÅŸtırılmamasını vurguladık. Merkez Bankası verilerine göre bu yıl ilk çeyrekte karşılıksız çekte yüzde 39.3 artış olmuÅŸ. Çeke yeniden itibar kazandırmak gerekiyor. Bu da saydamlıkla olur. Kredi Kayıt Bürosu aracılığıyla adımlar atılması gerekir.
Yazının devamı için TIKLAYINIZ.