Grafikte BIST-100 endeksinin 60 dk’lık hareketleri veriliyor. Görüldüğü üzere net bir “V” çıkışı olduktan sonra, Salı günü endeks yatay bir hareket yaptı.
Grafikte BIST-100 endeksinin 60 dk’lık hareketleri veriliyor. Görüldüğü üzere net bir “V” çıkışı olduktan sonra, Salı günü endeks yatay bir hareket yaptı. Yer yer satışların geldiğini gördük ama bunlar alışlarla da karşılandı. 68.500-68.750 seviyelerinde bir direnç oluşmuş olup, bu seviyelerde TKE (Talep konsantrasyonu eğrisinin aşağı yönklü hareket ediyor olması olumlu değil. Siyasi gerginlikte bir nebze azalma görsek de, piyasada yüksek volatilite devam edecektir. Yeni yıla girmişken, yavaş yavaş dış piyasalara paralel hareketler görmeye başlayabiliriz. Teknik olarak, bugün en önemli destek 66.500-66.700 aralığında bulunuyor. Desteğin kırılması durumunda endeksin durabileceği ilk seviye 64 bin civarı olacaktır. Eğer 64 bin seviyesinin altında bir kapanış olursa, 61 bin civarında destek bulunsa da, bu desteğin çok zayıflayacağını söyleyebiliriz.
DIş piyasalara baktığımızda, Çin’den gelen PMI verileri beklentilerin altında kaldı ve Çin borsası yüzde 0.55 aşağıda bulunurken Güney Kore yüzde 2.20 değer kaybetmiş durumda. Kırılgan beşli içinde bulunan Hindistan cephesinde ise yüzde 0.69 yukarı hareket var. Hong Kong borsası yüzde 0.16 yukarıda bulunuyor. ABD 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 3.03’e yaklaştı. Bu durum bizim için kötü haber. Ayrıca yeni yıldaki vergiler, tüketimi aşağı çekecek olup, büyüme üzerinde olumsuz etki yaratacaktır. Bugün otomotiv sektör hisselerinde negatif ayrışma görebiliriz. Öte yandan bu vergi artışları, 2014’ün ilk ayında enflasyon artışını da beraberinde getirecektir. Merkez Bankası’nın dolara satış yaparak müdahale etmesi bir süre sonra yalama olabilir. Yatırımcılar, yeni pozisyon açarken dikkatli olmalılar. Borsada yönsüz bir açılış bekliyorum. Yukarı yöndeki hareketler başlangıçta güçlü gibi görünebilir fakat, sert yukarı hareketler için yeterli sebep bulunmuyor. Net yön tayini yapmak bugün için zor.
Tahvil ve bono piyasasında 2 yıl vadeli gösterge kağıdın (TRT071015T12) faizi 2013 yılını yüzde 10.10 seviyesinden kapattı. ABD 10 yıllık tahvilin faizi yüzde 3’ün üzerine çıktı ve bu sabah yüzde 3.0287 seviyesinde bulunuyor. Bu durum gösterge faizde bir miktar gerileme yaratabilir. Faiz, bugün yüzde 10 civarında kalmaya devam edecektir. Yeni vergiler enflasyonu artıracağı için faizlerde yükseliş görebiliriz. Tahvil ve bono piyasasında İşlem hacminin ve likiditenin bugün de düşük olmasını bekleyebiliriz.
hocam çok kötümsersiniz bugün benim kurum global şöyle demiş okuyuculara farklı fikir olsun:
“75.000’den gelen düşen trend kırıldı. Cuma günü düşen trend kanalına doğru geri çekilmede alımlar ile karşılandı ve yatay trend içerisinde yaşanan volatilite bir miktar olsun azaldı. 67.000-66.500 zayıflamadan çıkılması sonrasında önemli destek seviyeleri. Bu seviyelerde yatayda kalındığı taktirde ki (yardımcı göstergeler alım konumunu sürdürüyor) 70.000 seviyesine doğru yükselişin devamı beklenebilir.”