Ankara Sohbetinin konuÄŸu olan Türkiye Kırmızı Et Ãœreticileri Merkez BirliÄŸi BaÅŸkanı Bülent Tunç, arkadaÅŸlarımıza iddialı deÄŸerlendirmeler sunmuÅŸ. Mera probleminden, yem sorununa EBK’nun iÅŸleyiÅŸindeki hatalara çeÅŸitli konulara deÄŸinen Tunç, Avrupa BirliÄŸi fonuyla bir et gross market projesini yerli üreticilerle hayata geçirmek için çalışma yaptıklarını, bu projenin hayata geçmesiyle sektörde regülasyon görevini üslenebileceklerini belirtmiÅŸ.
Bu hafta Ankara Sohbetinin konuğu olan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bir yandan sorunlar üzerinde duruyor, bir yandan yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerini ortaya koyuyor, bir yandan da ette iddialı sonuç verebilecek gelişmelere doğru attıkları adımları açıklıyor.
Tunç, yem dahil gerekli desteÄŸin verilmesi halinde önümüzdeki üç yılda Türkiye’nin et ithal eden ülke konumundan, et ihraç eder ülke konumuna gelebileceÄŸini iddia ediyor.
Tunç’un açıklamalarında yer alan bir baÅŸka konu da Avrupa BirliÄŸi’nden kaynak alarak, üreticilerin verdikleri hayvan taahhütü ile etin pazarlamasında profesyonelce yer alacak gross market kurma giriÅŸimleri. Bu gross market uygulamasında üreticiden, pazarlamacıya , nihayi tüketiciyle herkesin yer alacağını belirten Tunç, “Bu gross market sisteminde isteyen bir but, isteyen bir hayvan, isteyen on ton et alabilecek” diyor. Sadece yerli üreticiden hayvan alacaklarını, hayvanların yetiÅŸme alanları, beslenme özellikleri ve kesim özelliklerinin bilgilerinin bu sistem içersinde yer alacağını belirten Tunç, kendi ürettikleri ürünü piyasaya çıkarıp satarlarken, haftalık fiyat uygulaması yapacaklarını, her yörenin damak farkı olması nedeniyle bölge bazında fiyat uygulaması yapacaklarını açıklıyor.
Yazının devamı için TIKLAYINIZ.