Bugün Risk Almak Yarın Sürekli İş Almayı Sağlar…

Geçen yüzyılın son çeyreğinde Sovyetler Birliği dağılmadan o coğrafyayı batılı iş dünyası riskli görürken, risk alarak o coğrafyaya giren Türk işadamları ve müteahhitleri Sovyetlerin dağılması sonrası o coğrafyada sürekli iş yapma başarısını elde ettiler. Kuzey Irak’a da “risk” alarak giren Türk işadamları için şimdi de önemli yatırım açlığı olan Irak’ın Basra bölgesinde “risk ve iş imkanı”nın iç içe olduğu bir bölge durumunda. Bugün o riski alanlar, yarın Basra’da da sürekli iş alanlar olacaktır.
İrak-Basra Genel Ticaret ve İnşaat Fuarına katılan arkadaşımız Leyla İlhan, Fuar yöneticileri, katılımcıları ile yaptığı görüşmeler sonunda, “Bölgede Türk müteahhitler için hızla artan bir iş potansiyeli olduğunu Basra’yı keşfeden 60 kadar Türk müteahhidinin 1.5 milyar dolarlık iş hacmine ulaştıkları” bilgisine haberinde yer veriyor.
Basra fuarını düzenleyen Hedef fuar yöneticisi Faruk Kaymakçı’da Basra’nın önemli petrol kaynaklarına sahip bir bölge olduğunu ve merkezi bütçe geliri dışında varil başına 2 dolarlık ek gelirleri ile 5-6 milyar dolarlık bir yatırım bütçesine sahip olduklarını, “risk gören batılı inşaatçıların” gelmediği dönemde Türk müteahhitleri için büyük fırsat olduğunu söylüyor. Kaymakçı, “Petrol zenginliğine karşın yatırım yoksunu” olan Basra’da altyapıdan-konut inşaatına, köprü inşaatından-limana,enerji üretiminden-okul inşaatına,  AVM’den -lokantaya bir çok alanda Türk müteahhitleri ve işadamları için önemli fırsatlar olduğunun altını çiziyor.
Türk firmalarının son yıllarda aldıkları iş büyüklüğünü 1.5milyar dolar seviyesine çıktığını belirten Kaymakçı, Türk firmalarının 5 özellikleri nedeniyle bölgede sevildiklerinin ve tutulduklarının altını çiziyor. Bu 5 özelliğin hızlı ve pratik olmak, makul fiyatla iş yapmak, kaliteli hizmet sunmak, cesur ve iş takipçisi olmak özelliklerinin ile komşuluktan doğan tarihi ve ortak bağlarla pekiştiğini söylüyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir