Update mi, Dawnload mı?

Update mi, Dawnload mı?

Ekonomiden sorumlu devlet bakanımız OVP açıklarken, enerji ile ilgili, elektrik ve doğal gaz zamları yağmur gibi yağdı. Diğer yandan iletişim, 1600cc üstü araçlara ÖTV, sigara ve alkollü içecek zamları, peş peşe geldi.

Bu kadarını da beklemiyorduk, demek yanılmışız!

Maliye bakanı açıklamasında bu seferkilere, zam değil de, güncelleme(update) dedi.

Biz bu şaşkınlık içersinde bocalarken, başbakanda güncellemeleri daha da güncel hale getirdi!

‘’Zamlar lüks araçlara, sigara ve alkollü içeceklerle sınırlı imiş’’

Ayrıca birçok çözüm önerilerini de örnekleyerek verdi.

‘’Sigara içmezsiniz, içkiyi de biraz az içtiniz mi?  Mesele tamam’’ Arabalar içinde. Porche yerine Fiat, WV gibi markaları önerdi ve uyardı!

 ‘’ aksi taktirde komşumuz Yunanistan gibi oluruz’’

Eh ne diyelim?

Yunanistan gibi olmaktansa? Halimize şükredip zihnimize, fikrimize bu yeni güncellemeleri yapıp, oturalım oturduğumuz yerde!

Ama iş bu güncellemeyi, bireysel olarak yapmaya çalıştığımızda, beynimiz devamlı uyarı veriyor.

Birincisi, güncellemeyi kabul etmiyor, indir (download) uygulamamızı öneriyor.

Hadi bunu da kabul ettik diyelim, ikinci olarak ta kalıcı hafızamızın kapasitesinin, MB olarak, bu indirme ve işletim sistemini çalıştıramayacağının, uyarısını veriyor.

‘’Eğer devam ederseniz, beyninizde, hatta vücudunuz da, kalıcı hasarlar oluşabileceğini söylüyor.’’

Şimdi ne yapacağız?

Tamama mı, yoksa? İptale mi tıklayalım?

İşte işin en zor tarafı da burada, onlara ve belirli bir kesime göre, güncelleme olan bu programın, indirme ve bindirme yapılan kesimler için bir açıklama yapılmamış. Artık şansınıza, hayırlara vesile, birini tıklayacaksınız(!)

.

Mizah seni bir yana bırakarak, işin ekonomik yanına bakarsak, gene kolayına kaçıldı. Kayıtlı ekonominin ve kayıtlı tüketicinin sayıları, dört işlemle çarpıldı, bölündü, cari açık ile bal gibi TL değer yitirmesi (devalüasyon)  toplandı. Sanal olarak, elde edilen milyarlar, cari açıktan çıkarılarak sorun sözüm ona kâğıt üzerinde çözüldü(!)    

Zenginle, garip guruba aynı ve eşit çarpan olarak değerlendirildi.

‘’Külfet gene ağırlıklı olarak, ücretli ve alt gelirli halk kesimlerine yansıtılmış oldu. Umarız bu sefer cari açık düştü, düşüyor derken, kendimizi, büyük bir sosyal patlamanın içinde bulmayız!’’

Ekonomik olarak anlayamadığımız bir diğer konu ise, başbakanla, enerji bakanının açıklamaları oldu.

Eğer sigara içmekten vazgeçer, içkiyi de daha az tüketirsek, bu yükseltilen vergilerin hazineye dönüşü nasıl olacak?

Diğer yandan, madem enerji tasarrufu edinmek için sabahın köründe kalkacak ve cumartesi günleri de çalışacak kadar ekonomimiz zor durumlarda, neden daha geçtiğimiz şeker bayramında, nerede ise senelik izin kadar bir süre, hem de bakanlar kurulu kararı ile tatil yaptık?

Önümüzdeki kurban bayramında gene bir iki gün ilave ile bu uzun tatil dönemini yaşayacak mıyız? Gelişmeleri yakından izleyip, ekonomimiz hakkındaki son durumu ve güncellemeleri daha sağlıklı bir biçimde görmüş olacağız(!)

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir