– wp:paragraph –>
Ülkemizde 01.07.2007 tarihinden beri her yıl temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil olmak üzere) olan dönem mali tatil olarak uygulanmaktadır. Haziran ayının son gününün tatil günü olması hâlinde ise mali tatil, temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden itibaren başlamış kabul edilmektedir.
– /wp:paragraph –>
– wp:paragraph –>
Mali tatil sadece mali konuları ilgilendirmemektedir. Aynı zamanda SGK açısından yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ve işlemler açısından da sonuçlar doğurmaktadır. Öyle ki bazı yükümlülüklerde mali tatil bile olsa süresinde yerine getirilmemesi hâlinde idari para cezaları uygulanmaktadır.
– /wp:paragraph –>
– wp:heading {“level”:4} –>
SGK’ya gönderilmesi gereken bildirge ve belgelerde sürenin hesabı
– /wp:heading –>
– wp:paragraph –>
Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun gereğince mali tatilin sona erdiği günü izleyen 5 gün içinde biten bu kanun kapsamındaki kanuni ve idari süreler, mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren 5. günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılmaktadır. Bu doğrultuda mali tatili takip eden 21 Temmuz ila 25 Temmuz tarihleri arasındaki yükümlülüklerdeki son tarih 25 Temmuz tarihi olduğundan, 21 ila 25 Temmuz tarihleri arasındaki yükümlülüklerin 25 Temmuz (dâhil) yerine getirilmiş olması durumunda yasal süresi içinde yerine getirildiği kabul edilecektir.
– /wp:paragraph –>
– wp:paragraph –>
Bu bağlamda haziran ayına ait aylık prim ve hizmet belgesinin son verilmesi gereken tarih tatile denk gelmemesi durumunda takip eden ayın 23’ü olmasına rağmen, Mali Tatil Kanununa istinaden, mali tatilin sona erdiği günü izleyen 5 gün içinde biten kanuni ve idari sürelerin, tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren beşinci günün mesai saati bitiminde sona ereceği kabul edildiğinden, söz konusu belgenin 25 Temmuz tarihinde verilmesi hâlinde yasal süresi içinde verildiği kabul edilecektir.
– /wp:paragraph –>
– wp:paragraph –>
TAHVİL-BONO PİYASASINDA NASIL YATIRIM YAPILIR? UZMANINDAN HEMEN ÖĞRENMEYE BAŞLA!
– /wp:paragraph –>
– wp:heading {“level”:6} –>
Yazının devamı için TIKLAYINIZ.
– /wp:heading –>