Dış ticaret rakamları açıkladı. Son verilere göre Türkiye 150 milyar dolar ticaret fazlası verdi. İhracatı en çok artan ürün, hidrojen enerjisiyle çalışan uçaklardaki yakıt haznesini oluşturan bordan yakıt tankı oldu.
Vatandaşın tasarrufları bu sene beklenenden fazla arttığı için likidite fazlası ve stok tehlikesi ile karşı karşıya kalan Türkiye, tasarrufların değerlendirilmesi için yeni bir fon oluşturulmasını ve fonun uzay teknolojisinde kullanılması kararlaştırıldı.
Başbakan, bugün başkent Ankara’da gerçekleşecek, uluslararası bilim konferansına katılacak. Fizik Mühendisi Başbakan’ın bugün yapacağı konuşmada, dünya literatürüne katkıda bulunacak bir buluşu açıklaması bekleniyor.
Dünya tiyatrolar günü İstanbul’da kutlanıyor. Tarihi boyunca medeniyetlere başkentlik yapan İstanbul’da tiyatrocular, dünyadan gelen meslektaşlarıyla buluşacaklar. Bu özel günde Dünya Tiyatrolar Birliği’nin ‘Anadolu kültürünün sanata yansıtılması’ ile sergilenen oyunlara atıfta bulunarak ‘hoşgörü’ başlıklı bir konferans da düzenlemesi bekleniyor.
Türkiye’nin eğitimli genç nüfusunun yüzde 26’sının yazılım sektöründe yoğunlaştığı, yüzde 20’sinin sanatsal faaliyetlerde, yüzde 25’inin de bilim-teknoloji alanında yoğunlaştığı açıklandı.
Türkiye, geçtiğimiz yılbaşı baş gösteren ABD-İngiltere ve Almanya-Fransa paktı arasındaki gerginliğin giderilmesi için Rusya ile birlikte devreye girmeye karar verdi. Rusya ve Türkiye, asırlardır süren bu rekabetin dünyayı felakete götürmesinden çekindiklerini söylediler.
Bu yazdıklarıma inanamıyorsunuz değil mi? Oysa 1923 yılında yola çıkan genç Cumhuriyet’te de kimse 15 sene sonra gelinecek noktaya inanamıyordu. Bu haberleri duymak hayal mi, hayır… Bugünden çalışmaya başlansa, sahip olduğu potansiyelle, doğru eğitim, ekonomi ve siyaset uygulamalarıyla 2023’te böylesi bir manzarayı yaşamamak işten değil.
Peki bugünkü manzarada Türkiye 2023 yılına nasıl koşuyor? Tüm komşularıyla ilişkileri gerilmiş, savaşın eşiğinde, gırtlağına kadar borca batmış, ürettiği ve sattığı kadar açık veren, finansmanını ve teknolojisini tamamen dışarıya bağlayan, şiir okumaktan başka hiçbir vasfı olmayan, onu da bizimkiler, sizinkiler diye ayıran insanlar tarafından yönetilen bir ülke.
En büyük hayali ‘çılgın proje’ diye bir boğaz açmak olan bir anlayışın, gelecek kuşakları eğitim yoluyla nasıl heba ettiğine 74 milyon olarak şahit oluyor ve bunun hesabını emin olun gelecek kuşaklar bize soracak.
Bu cennet vatan, bu toprağın güzel insanları bu kadar ucuz mu ki, kötülüklere mahkûm edilip, bağımsızlıklarını teslim edecek bir sürece gidiyorlar. Ne güzel bir film vardı. Bir millet uyanıyor… Artık uyansa iyi olacak. Çünkü koyacakları tavır kendileri için bir şey değiştirmeyebilir ama çocukları ve torunları adına bambaşka bir ülke sunabilir. Şimdi tekrar düşünüp karar verin. 2023 yılında, Cumhuriyet’in 100. senesinde hangisine layıksınız?
en kırmızı yazar :)
bu kafaylamı.teşekkür edrim sayın kardeşim,beni sabah sabah tebessüm ettirdiginiz için :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: