Tarım Bakanlığı’nda Yeniden Yapılanma ve Hedefler

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker, sektör sivil toplum örgüt yöneticileri ve kurum temsilcilerinin katıldığı kalabalık bir toplantıda, bakanlıklarındaki kurumsal deÄŸiÅŸimi ve yeniden yapılanmayı ele aldığı “Yeniden yapılanma ve dönüşüm 2012” toplantısında karar zincirinin halkalarını ve bürokrasiyi azalttıklarını açıkladı. MüfettiÅŸlik sisteminin “Niye böyle yaptın?” yapısını ortadan kaldırıp, geliÅŸtirdikleri müşavirlik sistemiyle “Niye yapamadın, hangi eksiklerin var?”sistemine geçtiklerini, 750 köyde kendi istekleriyle köy seçimi yapan katma deÄŸer artırıcı çalışma yapacak olan ziraat mühendisi ve veteriner ataması yaptıklarını, yıl sonuna kadar 2500 köyde daha benzer uygulamaya geçmeyi planladıklarını açıkladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı Mehdi Eker,”Yeniden yapılanma ve dönüşüm 2012” toplantısında bakanlığıyla ilgili geliÅŸmeleri açıkladı, Avrupa ve dünyadaki yerini belirtti ve 2023 yılı hedeflerini ortaya koydu.
Eker, Bakanlıklarında kurumsal yapı deÄŸiÅŸikliÄŸini anlatırken Ankara’da 7 ayrı binada çalışma sürdüren bakanlık personelini 19 katlı 46 bin 806 metrekarelik yeni binalarında topladıklarını, Bakanlık logosunu yenilediklerini, web sitelerini bütün birimleri tek çatı altında birleÅŸtirmenin yanı sıra ingilizce olarak da düzenlediklerini açıkladı.
Bakan Eker, bakanlığın yeni yapısında karar mekanizmasını daha iyi çalıştırabilmek için bazı düzenlemelere gidip zinciri kısalttıklarını, bürokrasiyi azalttıklarını, kariyer uzmanlık sistemini getirdiklerini, klasik müfettiÅŸlik yapısı yerine sadece  “Niye yaptın?” sorusunu soran yapıdan rehberlik görevi de üstlenen “Niye yapamadın? Neyin eksik?” sorusunu soran müşavirlik sistemini haline  getirdiklerini, 7500 köyde kendi seçimleriyle görev yapan  ziraat mühendisi ve veterinerleri çalıştırmaya baÅŸlattıklarını, yaptıkları çalışmaların verimliliklerine göre onları deÄŸerlendirmeye aldıklarını, yıl sonuna kadar 2500 köyde daha benzeri uygulamaya geçeceklerini söyledi. Ayrıca, 1800 kooperatife 1.8 milyar destek verdiklerini, kooperatiflere 174 bin ailenin üye olduÄŸunu, tohum islahına büyük önem vererek 70 bin tohumu özel muhafazaya aldıklarını, tohum üretimin arttığını ve 100  milyon dolarlık ihracat yapıldığını da belirtti. Merkezde yeni yapılanmalarında gıda kortrol, bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, AB genel müdürlüğü gibi 17 hizmet birimi kurduklarını teÅŸkilatta ÅŸube müdürlüklerini kaldırdıklarını açıkladı.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir